Nu är det allvar

Hej på er, chaffisar!
Nu är det "premiär". Jag ska skriva några rader till er ute på vägarna i vintermörkret. För nu har vi äntligen kommit igång med TIA, Truckers International Association. Detta efter en del smärre problem - men nu känns det helt okej.
Jag hoppas att det här kan bli något bra för oss alla. Det är åtminstone tanken.

I skrivande stund är det en månad kvar till julafton, med god mat, klappar och familjeträffar. Därefter är det nyår, fest och skoj. De dagar som återstår av det här året kommer vi att använda till att upprätta kontakter med myndigheter, bland annat angående vår arbetssituation. Den har under den senaste tiden bara blivit värre, känns det som.
Vi måste få våra folkvalda att förstå vår situation. Får man inte upp ögonen nu så är vi förmodligen inte många kvar inom en inte allt för fjärran framtid.

Starka tillsammans

Vad ska vi göra då, undrar ni? Till att börja med ska vi ta kontakt med kommunikationsdepartementet. Vad vi vill säga till dem är att man måste lägga kraft på att exempelvis cabotagereglerna följs. Om vi nu ska ha några? Regler måste gälla alla. Inte bara vad beträffar cabotage. Även utbildning, lön, utrustning samt kör- och vilotider måste ju följas oavsett i vilket land chauffören bor.
Det kan ta tid att få respons men vi tänker inte ge oss den här gången. Detta kan bli vår sista chans.
Vi måste visa vår styrka. Detta gör vi genom att se till att bli så många som möjligt. Vi anser att det är vår enda möjlighet för att bli tagna på allvar.

Läs mer

Jag och mina kollegor kommer att skriva här i tidningen Proffs så ofta som möjligt för att hålla er alla uppdaterade om vad som sker och vad som är på gång. Glöm inte att vi alla behövs. Ni kan även besöka vår hemsida, www.tiasverige.com. Den uppdateras så fort det skett något nytt.
Nästa gång jag skriver ska jag börja med att presentera styrelsen och eldsjälarna runt TIA. Tills dess kör lugnt och tänk på att det finns alltid någon som väntar på dej.

Nisse Petersson
ordförande

 

Om artikeln

Publicerad: 2008-12-19 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: