DEBATTARTIKEL
Fotograf: Riksdagen

Sverige förtjänar en bättre politisk ledning!

Den första riktiga vårdagen har anlänt till Åkarstad och grillen är startad. Sitter på verandan och betraktar stolligheterna som sker runt omkring oss i vardagen samtidigt som en välgrillad köttbit avnjutes i kvällssolen.

Under tiden köttet grillades koncentrerades tankarna kring våra politikers oförmåga att förstå det som sker i vårt samhälle!

Politikernas största insats är uppenbarligen att tuta i folket så mycket lögner det bara går under det år som valrörelsen pågår. Efter valet drabbas de snarare av koma än handlingskraft.

Det egna partiets väl och ve är viktigare än landets hälsotillstånd. De senaste veckorna har debatten mest handlat om miljöpartiets vara eller inte vara.

Men hallå, 6 procent av väljarstödet och tidningarnas löpsedlar och nyhetssändningarna på TV fylls med snyftande miljöpartister som inte har lärt sig det mest grundläggande i mänskligt beteende, nämligen att hälsa på sina medmänniskor!

Detta dravel upptar hela journalistkårens arbetsdagar samtidigt som landet faller i bitar inom snart sagt varje sektor. Fusk vid högskoleprovet, fusk på byggarbetsplatser, fusk med läkarlegitimationer, fusk med sköterskelegitimationer, fusk med intyg, fusk med bidrag.

Polisens organisation faller i bitar under ledning som uppenbarligen inte har förstått sitt uppdrag. Ledande funktioner inom försvarsmakten slutar i protest mot ett system som inte fungerar. Brandmän förolyckas i tjänsten för att människor uppenbarligen har förlorat all respekt för andras liv och hälsa!

Förorter brinner, poliser beskjuts, ambulans och räddningspersonal utsätts för stenkastning under tjänsteutövning.

Skottlossningar är nära nog ett dagligt inslag när kriminella bevakar sina revir.

Rattfyllerister tycks numera vara ett självklart och accepterat inslag i trafikmiljön!

Olaga yrkesmässig trafik slår ut den seriösa åkerinäringen. Körkortslösa förare undgår straff eftersom det inte går att bevisa att de inte har ett körkort! Våra myndigheter saknar förmågan att kräva ett giltigt körkort för att ha rätten att framföra ett fordon i Sverige.

Allt detta pågår runt omkring oss varje dag, men våra politiker, de så kallat folkvalda, varken ser eller hör! Hur skall man annars förstå den sagolika passivitet som råder i de frågor som av folket betraktas som självklara, nämligen att brott inte skall löna sig.

Istället ägnar sig politikerna åt att älta miljöpartisters oförmåga till vanligt hyfs och vett, nämligen att hälsa på den människa man möter i vardagen. Det är sorgligt, skamligt och ynkligt att våra politiker inte presterar bättre!

Åkare Åkesson Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2016-05-06 08:48
Kategori: Debatt
Taggar: Åkare Åkesson Debatt Rattfylleri Trafikpolisen