DEBATTARTIKEL

Sverigeåkarna: ”Det är nu dags för en jätteprotest mot etablissemanget”

Svar på Åkare Åkesson i Åkarstads debattinlägg: En reaktion på att "Sverige har blivit idiotins stamort på jorden" är knappast någon överdrift!
Är du bara en tillrest åkare/chaufför från forna östblocket så kan du i princip ställa till med vad som helst utan påföljd. Kör du spritpåverkad och polisen stoppar dig så är det bara att hoppa ur bilen och skrika att det var inte jag som körde, då inte ens förarkortet duger som bevis! (Om du låtit någon annan köra på ditt kort, så hade även det varit ett brott men åklagaren lägger ner, enklast så! Detta hände vid milstolpen söder om Helsingborg) Bara att nyktra till och köra vidare.

Så även i Alingsås där en Bulgar (0,8promille) greps efter några vådliga omkörningar! I häkte tills pengar kommer fram och sen tuta och kör! Fordonet borde beslagtas tills annan förare tar över och därtill körförbud i Sverige, så går det till i andra länder! Det kanske är den fria rörligheten som spökar här också månntro!

Falska, både körkort och förarkort som inte går att skilja från äkta (har påvisats i Norge) apparater finns att köpa på nätet för att manipulera och redigera färdskrivarens information gör tillsammans att det inte går att bevisa varken det ena eller det andra!

Oseriösa kan alltså bluffa systemet! Därför finns det absolut ingen anledning att sätta dit Svenska åkare och chaufförer för petitesser som saknar betydelse för trafiksäkerheten! Detta är rent horribelt!

I Norge räcker ett fel i dokumenten (*) så fälls du som utlänning för cabotagebrott! Och du blir som utomnordisk kvarhållen tills höga böter har betalts! I Sverige händer (nästan) ingenting då politiker efter många års kvalificerat dösnack inte har lyckats höja straffvärdet, så åklagarna lägger ner!

Annorlunda är det ställt med myndigheters jakt svenska chaufförers bagatellartade överträdelser med 5 min här och en missad knapptryckning där som Åkare Åkesson säger, då finns det otroliga resurser när det gäller att plocka svenska åkare och chaufförer på deras lönepengar!

Detta vill vi nu tvinga etablissemanget att upphöra med, för så här kan det i hederlighetens namn inte få fortsätta! Politikers EU-skräck ger vi inte ett ruttet lingon för!

Nej nu ärade Svenska åkare och chaufförer nu få det vara nog!? På något sätt måste vi samla oss till en jätteprotest kanske med hjälp av media, genom protestlistor, kanske också med dekaler på fordon och skyltar i terräng nära stora trafikleder idéer finns det många. Påverka reportrar i kvällspressen att göra reportage är en annan ide. You name it!

Då vi har starka aningar om vem åkare Åkesson är så vet vi också att han är en av de mest kompetenta som åkeribranschen skådat och vi hoppas få hjälp av honom med flera idéer!

(*) En åkare från västra Värmland, nekas juridisk hjälp av Sveriges Åkeriföretag som han är mångårig medlem i! Detta gäller just ett dokument-fel och han dömdes av polisen att böta 50 000kr om han inte överklagade, då höjdes beloppet till 60 000kr, så nu stundar rättegång den 10 jan 2015 i Eidsvoll. Då skandalöst nog utan stöd från Sveriges Åkeriföretag som ironiskt nog vill framhålla sin internationella kompetens.

Åkaren är också medlem i den ideella intresseföreningen Sverigeåkarna som kan tillhandahålla tel.nr.

Detta säger Sverigeåkarna
som är ständigt med på banan

Om artikeln

Publicerad: 2014-10-20 09:16
Kategori: Debatt
Taggar: Åkeri- och förarorganisation Falska körkort Protest Sverigeåkarna