Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Fotograf: Tungvognscenter Syd

Kastade färdskrivarblad – får böta 85 000

I måndags stoppades ett rumänskt lastbilsekipage vid Skanderborg av danska Tungvognscenter Syd. Den 23-årige chauffören var dock inte speciellt samarbetsvillig och försökte med uppenbara lögner att redogöra för sina körningar under den gångna veckan.

Efter en grundlig kontroll kunde polisen slå fast att chauffören hade kört hela veckan och kastat ett antal diagramblad, inklusive det blad som redogjorde för körningarna dagen före kontrollen.
Inte heller vägavgiften hade betalats.

Totalt får nu åkeriet betala ett förskott på böter motsvarande cirka 85 000 svenska kronor. Ett rättsmöte ska senare dessutom avgöra om chauffören ska förbjudas köra lastbil i Danmark eftersom han tidigare har ertappats med att köra under påverkan av alkohol.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-27 13:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark polis Rättsfall Tungvognscenter Syd