Trafikkaos

Listar alla artiklar taggade med: Trafikkaos

 ”I Stockholm går det uppenbarligen att motivera helhetsgrepp när det gäller satsningar på vägar", säger Ellen Dahl, regionchef policy södra Halland och Skåne (Handelskammaren).

Motorvägskaoset växer i Skåne när regeringen prioriterar Stockholm

Regeringen satsar 40 miljarder kronor på förbättrat trafikflöde. I Skåne satsas det 16 miljarder kronor. Trots att riksdagens övergripande trafikpolitiska mål är satsningar ”för medborgarna och näringslivet i hela landet”, har Skåne i de senaste nationella långtidsplanerna stått tillbaka i plan efter plan. ”I Stockholm går det uppenbarligen att motivera helhetsgrepp när det gäller satsningar på vägar”, säger Ellen Dahl, regionchef policy södra Halland och Skåne på Handelskammaren.
Den rumänske lastbilen havererade i korsningen. Det blev en lång historia innan den slutligen kunde tas därifrån.Fotograf: Läsarbild

Inställda bussar och långa köer efter lastbilshaveri

VOS: ?Våra förare har procedurer att följa?

Den rumänske dragbilen havererar tidigt på förmiddagen. Polisen kommer till platsen på eftermiddagen och bedömer att ekipaget inte utgör någon trafikfara och får stå kvar. Chauffören talar om att en egen bärgare är beställd, men det visar sig inte stämma. När ekipaget bärgas, har en hel dag förflutit kantat av stora trafikstörningar och omlagda samt inställda bussturer. Åter lyfts frågan om krav på betalningsförmåga, alternativt en bärgningsförsäkring för gästande ekipage.