lagar

Listar alla artiklar taggade med: lagar

Om det inte går att klampa ”på riktigt” – skärp lagen om överträdelse av myndighets bud

För vän av ordning är det frustrerande att se hur den organiserade kriminaliteten gång på gång tar nacksving på rättssystemet. Och även om många brott inte utförs av ligor och kriminella gäng, är det oftast silkesvantar som väntar den som på ett eller annat sätt har trampat utanför lagens ramar. Det gäller vid de flesta typer av brott, inte endast de som drabbar vägtransportbranschen.

Regeltillämpning debatterades i Bryssel:

Inget behov av nya lagar – men bättre uppföljning

I Bryssel har det idag debatterats kring regeltillämpning inom vägtransport. Resultatet blev att man var eniga om att det inte behövs ny lagstiftning, men att den befintliga måste följas upp.

Mabi_2020-02

Tungt ansvar på transportköparen:

Finland tar krafttag mot olagligt cabotage

Finland inför Europas strängaste cabotageregelverk och lägger samtidigt ett stort och tydligt ansvar på transportköparen. De nya reglerna träder i kraft redan den 25 april i år.

Aspök

Varför kan inte trafiken få flyta vid vägarbeten?

Under alla de år som rullat på sedan jag först cyklade, körde moped, motorcykel, personbil och lastbil, har jag fått höra ?visa hänsyn i trafiken?. Jag har väl själv varit mer eller mindre bra på det genom åren, men jag har aldrig glömt orden och försökt jag har försökt att efterleva dem.

Mabi_2020-02