Fordonsregistreringar

Listar alla artiklar taggade med: Fordonsregistreringar

Elbilens framfart fortsätter trots stor oro i omvärlden

I oktober registrerades 22 383 nya personbilar, vilket är en ökning med cirka 12 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har personbilsregistreringarna dock minskat med tio procent.
Under årets första tio månader har antalet lätta lastbilar minskat med cirka 13 procent och de tunga lastbilarna med knappt 2 procent.
Den senaste statistiken från Mobility Sweden visar tydligt att elbilens framfart fortsätter på den svenska marknaden. Samtidigt växer oron i industrin över ökade energipriser, brist på nyckelkomponenter och minskad efterfrågan bland konsumenter. Det finns också fortfarande frågetecken kring hur den nya regeringens politik påverkar utvecklingen.

Fler elbilar än bensin- och dieselbilar tillsammans

De fortsatt stora störningarna i de globala leverantörskedjorna slår hårt mot fordonsindustrin. Personbilsmarknaden fortsätter att vara dämpad och i september registrerades 22 048 nya bilar, vilket är en minskning med knappt tre procent jämfört med september förra året. Hittills i år har 204 640 nya personbilar registrerats, vilket är cirka tolv procent färre jämfört med i fjol. Däremot är det uppåt för tunga lastbilar och bussar.