Fixemer

Listar alla artiklar taggade med: Fixemer

Fixemer i nytt cabotageärende – hävdar att transporten är laglig

Under fredagsmorgonen bestämmer sig trafikpolis Peter Ban i Helsingborg för att stoppa en bulgarisk dragbil med trailer tillhörande Fixemer. Något som slutade med ett cabotageärende och ett inkasserat förskott på sanktionsavgift om 40 000 kronor. Fixemers uppfattning är dock att transporten var helt laglig.

Fixemer i nytt cabotageärende

Trafikpolisen vill inte träffa oss

Ett misstänkt otillåtet cabotage stoppas i Gävle. Fixemer hävdar kombitransport och kommer att driva ärendet vidare. Förarens brott mot kör-och vilotiderna måste få allvarliga konsekvenser, anser Fixemer som starkt tar avstånd från beteendet och agerar mot åkeriet.

Fixemer åter i rampljuset för otillåtet cabotage

En tjeckisk dragbil med Fixemer-trailer. Misstänkt, otillåtet cabotage. Vi har sett det förr. Alldeles för ofta, vilket även Fixemer tycker. Martin Urban är ansvarig för Nordentrafiken på Fixemer.
- Polisen kan inte bevisa någonting, de är inte säkra, de bara tror att något är fel, menar han.

Fixemer-ekipage i nytt cabotageärende

Under torsdagen vinkar trafikpolisen in ett Fixemer-ekipage på Långeberga kontrollplats i Helsingborg. Kontrollen visade att det handlar om ett otillåtet cabotage, detta trots att speditören hävdar kombitrafik. Men Transportstyrelsen gick på polisens linje och åkeriet hade inget annat val än att betala för sig.
Hos Fixemer har man dock synpunkter på de svenska myndigheternas arbetssätt.

Fixemerekipage fast för otillåtet cabotage

Under måndagen stoppas ett bulgariskt trailerekipage av trafikpolisen i Helsingborg. Förhöret med chauffören gav vid handen att han kört otillåtet cabotage vilket också Transportstyrelsen höll med om. Men när förskottet skulle betalas, protesterade speditören.

Kritiserar polisen efter nytt cabotageärende

Trafikpolisen samlas i det lilla samhället Spången strax utanför Ljungbyhed. Det är torsdag och idag har man bestämt sig för att bland annat kontrollera hastighet och nykterhet. Bilinspektörerna i gruppen ska besiktiga fordonen.
- Det blir nog ingen kontroll av tung trafik idag, säger Lars-Olof Tuvesson när vi hälsar på varandra.
Tuvesson hade fel...

Klampades, betalade, körde vidare – och klampades igen!

Veckan före midsommar, stoppas en bulgarisk dragbil med en trailer ägd av Fixemer. Kombitransport, hävdade Fixemer. Olaga cabotage, menade polisen, som konstaterade att rätt dokumentation för kombitransport, saknades. Ekipaget klampas, 40 000 kronor betalas och klampen tas bort, men sedan går något fel.

Kända storföretag i ny cabotagehärva

De olagliga cabotagetransporterna fortsätter att rulla på våra vägar. Så snart landets trafikpoliser tillåts arbeta med de uppgifter de är satta att utföra, avslöjas det ena fallet efter det andra. Under onsdagen var det dags igen ? och de inblandade i den här historien är bland annat ett par hyfsat stora, svenska företag.

Dieseltjuv ville köpa sig fri med öl och sprit

Chauffören på det bulgariska åkeriet Antonio Trans drog en trailer från Fixemer när han parkerade utanför Bilcon i Kongsvinger, Norge. Men det var inte verkstadstjänster han var ute efter. Han var istället ute efter att stjäla diesel och fick tag i 700 liter innan han blev tagen på bar gärning.