Den rumänska lastbilsparkeringen har erhållit Dekra Platinum-certifiering. Foto: Travel Center of Europe. Den rumänska lastbilsparkeringen har erhållit Dekra Platinum-certifiering. Foto: Travel Center of Europe.

Rumänsk lastbilsparkering platinacertifierad

Den första säkra lastbilsparkeringen i Europa som tilldelats den prestigefyllda säkerhetscertifieringen Dekra Platinum är en rumänsk anläggning nära den ungerska gränsen och som öppnade i slutet av maj.

Beläget nära Rumäniens gräns till Ungern är lastbilsparkeringen Travel Centers of Europe strategiskt belägen vid avfarten Orțișoara/Seceani på motorväg A1 i Timiș län.

Lastbilsparkeringen är utrustad med en rad avancerade säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner som syftar till att förbättra säkerheten och komforten för förare. Den erbjuder säkerhet dygnet runt med utbildad personal och omfattande videoövervakning genom 160 kameror.

Övervakningssystemet innehåller också identifiering av fordonens registreringsnummer vilket ger extra säkerhet.

Lastbilsparkeringen har 86 parkeringsplatser varav 13 platser utrustade med trefasuttag för kylfordon. Dessutom erbjuds det bekvämligheter som toaletter, duschar, tvättmaskiner, torktumlare, en restaurang och en butik som tillhandahåller nödvändiga tjänster för förare som håller rast.

Anläggningen drivs av vindkraft med betoning på hållbarhet. Den har också två laddstationer för elfordon, var och en med en kapacitet på 185 kW, placerade utanför det säkra området för att stödja övergången till grönare transportlösningar.

Dekra Platinum-certifieringen visar att anläggningen uppfyller de högsta europeiska säkerhetsstandarderna, inte minst för säkerhet, men också att tillhandahålla en bra miljö för förarna.

Trots framgångarna för den rumänska lastbilsparkeringen råder brist på lastbilsparkeringar i Europa vilket innebär en kritisk utmaning. Enligt en studie från EU-kommissionen från 2019 finns det 300 000 parkeringsplatser för lastbilar tillgängliga i EU, men det behövs 100 000 till. Dessutom är mindre än 3 procent av dessa platser (cirka 7 000) i certifierade säkra områden.

Se videon från parkeringen, publicerad av Travel Center of Europe.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-02 09:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Dekra Certifiering Dekra Platinum Lastbilsparkering Säker Parkering