Ny Nimastation i Åmål för ultrasnabb laddning av elfordon

I går, måndag, öppnade Nima Energy (Nima) sin första station för ultrasnabb laddning i Åmål intill E45:an med totalt 10 ultrasnabba laddpunkter. Tack vare en effekt på upp till 300 kW har alla möjlighet att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

Under gårdagen Nima öppnade sin första station för ultrasnabb laddning av elfordon på Östra Åsenvägen 1 intill E45:an i Åmål. Totalt kommer Nima att öppna tio laddpunkter med en kapacitet upp till 300 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

Förutom snabbt, ska det även vara enkelt att ladda hos Nima. Du kan alltid blippa ditt betalkort eller Apple/Samsung/Google Pay direkt på en kortläsare på laddaren. Du kan dessutom betala via Nimas app där du också kan registrera autocharge – då behöver du inte ens blippa ditt kort när du laddar utan laddningen startar automatiskt när laddhandsken ansluts till bilen. Oavsett betalsätt är priset tills vidare 4:50 kronor per kWh. Det skriver Nima i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi nu öppnat vår station för ultrasnabb laddning här i Åmål. Tack vare stationen kan vi nu erbjuda alla som kör elbil i och runt Åmål – eller svänger av från E45:an på resan förbi – en snabb och enkel laddning till ett bra pris, säger Markus Nilsson-Roos, projektledare på Nima Energy.

– Åmåls kommun har som mål att bli ett långsiktigt ekologiskt hållbart och klimatneutralt samhälle. En av de största utmaningarna för att nå målet är den omställning som krävs för att kunna fasa ut fossila bränslen, säger Michael Karlsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Åmåls kommun.

Nima har två stationer i Stockholm på Dag Hammarskjölds Väg och Wennerbergsgatan, men öppnar ytterligare tre på Valhallavägen, Gustavslundsvägen och Ringvägen under året.

Dessutom har Nima stationer vid handelsområdet i Vä utanför Kristianstad längs E22an (Sveriges mest kraftfulla), vid Håbymotet utanför Munkedal längs E6an, i Skillingaryd längs med E4an och i Malmö. Samtliga stationer har enbart ultrasnabba laddare med en kapacitet per laddpunkt på upp till minst 300 kW. Nima planerar att bygga hela 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-04 10:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Laddinfrastruktur Nima