Genrebild. Foto: EB Road Cargo, arkiv Genrebild. Foto: EB Road Cargo, arkiv

EB Road Cargo växer i Öresundsregionen med ny terminal

EB Road Cargo grundades 1937 och har idag bland annat 233 egna lastbilar samt tolv kontor runt om i Sverige varav ett beläget i Malmö. Där satsar man nu på en helt ny terminal. Denna med ett idealiskt läge vilket innebär att företaget därmed kan erbjuda ännu större lagrings och omlastningsyta.

Med nyrenoverade kontorslokaler och en helt ny toppmodern terminal kan nu EB Road Cargo erbjuda ännu större lagringskapacitet i Malmö.

Terminalen är förberedd för att ta emot HCT- ekipage (High Capacity Transport) vilket innebär fordonskombinationer upp till 34,5 meter.

Solceller har installerats på taket och byggnaden beräknas vara självförsörjande med ett överskott stora delar av året. Laddstolpar för att kunna erbjuda distribution med el-lastbilar har också förberetts. Byggnaden är säkerhetsklassad (klass 3) som är den högsta säkerhetsklassningen på byggnader och lokaler.

Det strategiska läget i Malmös östra hamn, med bara 8åtta minuter in till city och 45 minuter från Köpenhamn innebär att 4,1 miljoner invånare i Öresundsregionen nås samma dag.

Verksamheten i Malmö består idag i huvudsak av tredjepartslogistik, distribution och fjärrtransporter samt dragbilstransporter med trailers.

Om artikeln

Publicerad: 2024-06-11 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: EB Road Cargo Företagsnyheter Malmö