Peugeot blev ”Årets Raket” för transportbilar 2024

I Motorbranschens Riksförbunds årliga GA-enkät för 2024 ökade Peugeot mest av alla medverkande bilmärken enligt index och blev Årets Raket för både personbilar och lätta lastbilar.

Varje år utför Motorbranschens Riksförbund sin årliga enkätundersökning där återförsäljare får möjlighet att sätta betyg på sina generalagenter. Frågorna som ska besvaras inkluderar allt från försäljning till service, produkter, varumärke och generalagenten som helhet. I fredags presenterades resultatet av årets enkät och Peugeot redovisade störst ökning av alla medverkande bilmärken sett till index.

– Det är mycket positivt att det hårda arbetet som vi har lagt ned under de senaste tolv månaderna har gett resultat. Vi har stärkt samarbetet med återförsäljarna och återförsäljarföreningen i samverkan med nya ordföranden Micke Lidman. Detta ha resulterat i en gemensam plan för framtiden, och nu tar vi med oss detta goda resultat och fortsätter arbeta för att bli ännu bättre, säger Fredrik Tevin Ivarsson, Commercial Director på K.W. Bruun Automotive som är generalagent för Peugeot i Sverige.

För personbilar redovisade Peugeot en indexökning från 62,3 under 2023 till 97,0 i år, totalt 34,7. För transportbilar förändrades index från 67,3 under 2023 till 101.0 för 2024, totalt en ökning på 33,7 enheter. Det innebär att Peugeot har ökat mest av alla medverkade bilmärken för både person- och transportbilar, och har därmed utsetts till Årets Raket av Motorbranschens Riksförbund inom båda fordonskategorier.

– Att vi går framåt så stort trots att hela bilbranschen gått igenom ett utmanande 2023 med en trög totalmarknad, ökad inflation och höjda räntor är mycket glädjande. Ambitionen är att vi nästa år fortsätter i samma positiva riktning, säger Fredrik Tevin Ivarsson.

Peugeot står inför en spännande framtid med lansering av nya modeller på både transportbils- och personbilssidan. Med ett nätverk på cirka 60 återförsäljare och omkring 80 verkstäder över hela Sverige ser generalagenten K.W. Bruun Automotive fram emot att fortsätta utveckla samarbetet.

– Peugeot är ett starkt varumärke på både personbilar och transportbilar, och vi har många duktiga återförsäljare där ute som arbetar flitigt för att stärka Peugeot i Sverige. Vår ambition är att fortsätta utveckla samarbetet både med våra återförsäljare och återförsäljarföreningen med Micke Lidman i spetsen, så att vi alla kan få ännu bättre förutsättningar för att göra en lönsam affär, säger Fredrik Tevin Ivarsson.

Om artikeln

Publicerad: 2024-05-21 15:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Årets Raket GA-enkät K.W. Bruun Peugeot