Simon Lundman har några av Sveriges mest spektakulära lastbilar. Nu blir Piteåbon designmentor i en drömlastbilstävling som Klaravik håller tillsammans med Pgtech. Simon Lundman har några av Sveriges mest spektakulära lastbilar. Nu blir Piteåbon designmentor i en drömlastbilstävling som Klaravik håller tillsammans med Pgtech.

Simon Lundman blir designmentor i Klaravik-tävling

Att få designa sin lastbil med sexsiffrigt belopp i budget är för många lastbilsåkare (troligtvis) en läcker men kanske avlägsen makeover-dröm. Men nu finns chansen för alla lastbilssäljare på Klaravik. Tillsammans med tillbehörsföretaget Pgtech och Svenska Truckers-profilen Simon Lundman finns 100 000 kronor i potten i en unik drömlastbilstävling.

Under våren kommer Klaravik sätta lite särskilt ljus på lastbilsbranschen. En nisch som växer och växer på klaravik.se där 2023 var ett rekordår när det kommer sålda tunga fordon. Och nu kommer nästa växel – som ska få ännu fler att sälja sin lastbil på auktion. Med en tävling där 100 000 kronor finns i potten, där alla som säljer sin lastbil till och med 8 maj, deltar.

Som om inte summan i sig vore motivation nog finns stjärnglans kopplad till tävlingen. Simon Lundman – mångfaldigt belönad för sina showlastbilar – agerar designmentor åt vinnaren.
– Det ska bli superkul. Jag har väl med åren blivit smått besatt och testat det mesta när det kommer till lastbilars utseende. Så lite ska jag nog kunna hjälpa till med, säger Simon, som synts i flera säsonger i ”Svenska Truckers” på tv.

På senare år har han också gjort sig ett namn som skapare till Sveriges kanske mest spektakulära lastbil: “Star is born”-bilen med ”extra allt”.
– Den är just extra allt, och såklart inte mitt första projekt. Men jag började i mindre skala med att designa och intressera mig för showlastbilar. Som de flesta andra. Det vore kul om tävlingen kunde få fler att upptäcka hur roligt det är. För tro mig; det är lätt att bli fast, på ett positivt sätt, säger han vidare.

Summan på 100 000 kronor får vinnaren spendera hos Pgtech, Boråsföretaget som de senaste åren vuxit ut till en av Nordens mest ansedda återförsäljare av lastbilstillbehör. I sitt “stall” har man Simon Lundman och många andra showlastbilsprofiler, vilket gör drömlastbilstävlingen på Klaravik till passande match.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-19 09:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Klaravik Lastbilstävling Lastbilsutställningar Simon Lundman