Illustration: Mählers Illustration: Mählers

Mählers introducerar ”Heavy Duty” sidoplogar

I samband med att miljöreglerna skärps och att uttaget av naturgrus måste minskas, sker numera sandning av landets vägar med krossat berg vilket enligt snöplogstillverkaren Mählers har medfört ett ökat slitage på åkarnas snöplogar. Som en lösning på detta, har Mählers tagit fram en serie ”Heavy Duty”, HD sidoplogar.

– Framför allt är det yttersta delarna på våra sidoplogar som slits mest och då våra plogar är modulbyggda, är det den tredje och yttersta delen som vi förstärkt med slitstål på de mest utsatta partierna, säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers.

Oscar förklarar vidare att de som äger någon av Mählers senaste sidoplogar, den så kallade C-serien, kan köpa enbart den sista delen på plogen och enkelt skruva dit den själv.
– Ja, det är en av många fördelar med våra modulbyggda plogar. Du kan även byta från en lågkastande ytterdel till en högkastande ytterdel och behålla de två första delarna av sidoplogen. På så sätt kan du anpassa din sidoplog till de förhållanden som råder vid givet tillfälle.

Oscar Nyberg berättar också att HD-plogarna är märkta med en svetsad HD-logotype på fram och baksidan. Detta förklarar han ska göra det enkelt för andrahandsmarknaden att identifiera om det är en HD- eller standardplog.

Mählers meddelar att HD-plogarna, eller om man bara vill köpa HD-delen, går att beställa redan nu.

HD-plogarna är märkta med en svetsad HD-logotype på fram och baksidan.. Illustration: Mählers

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-15 08:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Mählers Produktnyheter Snöplog