Foto: Renault Trucks. Foto: Renault Trucks.

Renault Trucks bygger nytt globalt distributionscenter

Renault Trucks har tillkännagivit byggandet av en ny energipositiv byggnad i hjärtat av sin Saint-Priest-anläggning i Lyon. Byggnaden kommer att bli på över 46 000 m² och representera en investering på 132 miljoner euro.

Renault Trucks har tillkännagivit planerna på att bygga ett nytt globalt distributionscenter för reservdelar på sin anläggning i Saint-Priest i utkanten av Lyon, Frankrike. Det nya centret ska ersätta äldre anläggningar.

Den franska tillverkaren och Volvokoncernen som den tillhör, investerar totalt 132 miljoner euro i byggandet av den nya logistikplattformen.

Eftersom distributionscentrets hundraåriga byggnad i Vénissieux inte längre är anpassad till miljö- och driftskraven för företagets logistikverksamhet, väljer Renault Trucks att flytta sin logistikplattform till Saint-Priest-anläggningen där dess axeltillverkningsanläggning för närvarande finns.

Fabriken förbereder sig för att flytta till angränsande Vénissieux, nära motortillverkningsfabriken.

Under de kommande tre åren kommer ett stort arbete att utföras för att flytta logistikplattformen till platsen för den gamla anläggningen vilket först kommer att kräva rivning av den befintliga byggnaden och marksanering.

Byggnaden, som kommer att ge mer än 500 arbetstillfällen, kommer att omfatta ett flexibelt, skalbart lager på 46 000 m² som integrerar standardlagring, ett helautomatiserat område dedikerat till smådelar och ett område reserverat för batterilagring.

Det nya distributionscentret är utformat för att vara en energipositiv byggnad. Utrustad med solcellspaneler på hela taket, kommer den att producera förnybar el för att täcka inte bara sina egna behov (inklusive för uppvärmning av byggnaden, gaffeltruckar och laddning av elfordon), utan även för närliggande byggnader. Alla byggnadens anläggningar kommer att vara 100 procent fossilbränslefria, med denna förnybara el, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-19 11:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Energipositiv Byggnad Globalt Distributionscenter Renault Trucks Reservdelscenter Volvokoncernen