Foto: ErichIacobi, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons. Foto: ErichIacobi, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.

Stöldgods värt 350 000 kronor i lastbilsekipage

Dansk polis hittade vid en kontroll stöldgods till ett sammanlagt värde av närmare 350 000 svenska kronor i ett rumänskt trailerekipage på en parkeringsplats i Sønderjylland nära gränsen mot Tyskland, enligt danska Transportnyhederna.dk.

Ekipaget var på väg att köra i väg över gränsen när polisen stoppade ekipaget. Vid kontrollen kunde det konstateras att dragbilen och trailern var fullpackad med papperskassar, väskor och resväskor som bland annat innehöll stora mängder kosmetika och alkohol. Polisen kunde omedelbart anhålla sju rumänska medborgare.

Polisens utredning ledde dem fram till en adress i Köpenhamnsområdet där man hittade ännu mer stöldgods.

De sju anhållna häktades i måndags bakom lyckta dörrar eftersom åklagare misstänker det finns fler inblandade i stöldhärvan som ännu är på fri fot.

Det var på söndagsförmiddagen som den danska utlänningskontrollavdelningen (UKA Vest) uppmärksammade den rumänskregistrerade lastbilen på parkeringsplatsen strax innan den skulle köra iväg söderut och då kunde stoppa ekipaget.

UKA Vest genomför utresekontroller som ett fast inslag i bekämpandet av kriminaliteten och insatser mot kringresande kriminella grupper. UKA Vest samarbetar tätt med Landespolizei, Bundespolizei och Zoll i Tyskland.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-20 10:25
Kategori: Nyheter
Taggar: Deutche Zoll Gränskontroll Landespolizei Organiserad Kriminalitet Sœnderjyllands Politi Stöldgods Stöldliga UKA Vest