Inledning av tidigare Transportforum. Foto: Hejdlösa bilder AB. Inledning av tidigare Transportforum. Foto: Hejdlösa bilder AB.

Dags för Transportforum 2024

Möt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson och generaldirektörerna för Sveriges transportmyndigheter. Träffa ledande företrädare för transportbranschen och lyssna till landets vassaste forskare inom transportområdet. Allt vid ett och samma tillfälle. Välkommen till Transportforum 17–18/1 som då firar 40-årsjubileum.

Transportforum vänder sig främst till privata och offentligs aktörer inom transport och infrastruktur samt forskare. Vill du delta behöver du anmäla dig via denna länk.

Alla kommer att vara på plats när transportforskningskonferensen Transportforum fyller 40 år i januari 2024.

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) och VTI:s generaldirektör Tomas Svensson talar vid inledningssessionen som drar i gång konferensen onsdag 17/1 i Linköping. Temat är visioner och framtid för transportsektorn.

Samma dag deltar generaldirektörerna och de högsta cheferna för sju transportmyndigheter – VTI, Trafikverket, Transportstyrelsen, LFV, Sjöfartsverket, Trafikanalys och Energimyndigheten – vid ett gemensamt myndighetstorg i Linköping Konsert & Kongress där Transportforum arrangeras. Denna GD-panel hålls under eftermiddagen.

Konferensens andra dag 18/1 inleds av Victoria Wibeck, professor vid Linköpings universitet och ledamot av regeringens klimatpolitiska råd, och ledande företrädare för transportorganisationer som Näringslivets transportråd, Drivkraft Sverige och Transportföretagen. De kommer att diskutera vad EU:s klimatpolitik betyder för Sveriges transporter.

Under båda dagarna presenteras förstås också massor av forskningresultat om trafik, transporter och resande. Programmet innehållet hundratals presentationer som samtliga är öppna för media att ta del av. Passa på att intervjua forskarna före eller efter deras presentationer eller när som helst under konferensens två dagar.

Transportforum är ett utmärkt tillfälle att ta del av alla möjliga aspekter av aktuell transportforskning, från beteende och psykologi till klimatanpassning och vägteknik. Ta del av konferensprogrammet här.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-13 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Åkeri Trafikanalys Transportforskning Transportforum VTI