Ford Trucks F-Max ska ligga till grund för utvecklingen tillsammans med Quantron. Foto: Ford Trucks. Ford Trucks F-Max ska ligga till grund för utvecklingen tillsammans med Quantron. Foto: Ford Trucks.

Quantron och Ford i samarbete för vätgasfordon

För att möta framtidens omställning till nollutsläppsfordon, har Quantron och Ford Trucks tillkännagett en avsiktsförklaring om att tillverka vätgasbränslecellsbilar baserade på en Ford F-Max. Quantron Inside-teknik kommer att utvärderas för integration i Ford Trucks fordon.

Quantrons teknologilösningar är en e-axel, högeffektsbatteri, bränslecell och tankintegration och optimerad aerodynamik. Företaget har erfarenhet av att tillverka batteridrivna elfordon och har hittills levererat mer än 200 fordon.

Quantrons teknikchef Rene Wollman, säger att Quantron kan möta Ford Trucks vilja att accelera sin utveckling av vätgasfordon samtidigt som de fokuserar även på andra områden.

Ford trucks chef Emrah Duman äsger att samarbetet kommer att rendera i betyande värde i framtiden. ”Vårt primära fokus ligger på elektrifiering, tätt följt av framsteg inom vätgasteknik. Med en mångsidig pool av lovande tekniska talanger och förmågor gör våra ansträngningar snabba och framgångsrika framsteg”, säger Duman, skriver Commercial Motor.

Quantron har också lastbilar, men det är Quantrons Inside-teknik som kommer att utvärderas för integration i Ford Trucks fordon. Foto: Quantron.
Quantron har också lastbilar, men det är Quantrons Inside-teknik som kommer att utvärderas för integration i Ford Trucks fordon. Foto: Quantron.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-09 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Batterielektrisk Lastbil Ford F-Max Ford Trucks Klimatomställning Quantron Vätgaslastbil