Foto: Jarkko Finnilä, Carelin Oy Foto: Jarkko Finnilä, Carelin Oy

Havator växer med utökade transporttjänster – och ny transportchef

Havator erbjuder lyftlösningar, tunghantering, montage och industriell logistik Nu meddelar företaget att man tar ännu ett steg framåt och utökar transporttjänsterna på svenska marknaden, bland annat genom att anställa en ny transportchef, Magnus Funck.

Det innebär att Havator kommer att utöka logistiken till sina kunder, med möjlighet att hantera allt från lyft och transport till leverans och placering. Genom att utvidga sina tjänster stärker Havator sin position på marknaden.

För att driva denna nya satsning framåt har Havator rekryterat Magnus Funck som närmast kommer från SSAB, där han har varit verksam som transportchef de senaste sju åren. Placeringen blir Luleå vilket också signalerar Havators engagemang i att stärka sin närvaro i norra Sverige.

Henrik Modéer, vd för Havator AB, ger sin syn på expansionen:
– Vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder mer omfattande lösningar som transporttjänsterna innebär. Det är en naturlig förlängning av vårt erbjudande.

Ari Henriksson, VP Specialtransport Havator är nöjd med rekryteringen.
– Vi är övertygade om att vår nya transportchef kommer att spela en avgörande roll i denna satsning. Magnus har en gedigen erfarenhet av logistik och industrin i ledande position, så vi ser stor potential framåt, förklarar han.

– Jag ser fram emot att få utveckla transportverksamheten i Sverige och har under många år haft en god kontakt med Havator som jag vet uppskattas för sitt arbete, säger Magnus Funck.

Havator-koncernen omsätter en miljard SEK och har cirka 450 medarbetare totalt.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-09 12:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Havator