"Vi ska spela en avgörande roll i landets övergång till renare energi," säger Bramble Energy.. "Vi ska spela en avgörande roll i landets övergång till renare energi," säger Bramble Energy..

Bramble Energy öppnar testanläggning för vätgasbränsleceller

I Europa drivs det en tuff linje för att elektrifiera transporter. Alla länder är inte lika pigga på att lägga alla sina ägg i en korg. I Storbritannien har en utvecklingsanläggning för vätebränsleceller öppnats i Crawley, West Sussex med ett löfte om att man ska spela en avgörande roll i landets övergång till renare energi.

Känd som Atrium Court, den flera miljoner pund dyra anläggningen, upptar en yta på mer än 3 000 kvadratmeter vilket är mer än tre gånger så mycket som Bramble Energys tidigare anläggningar. Det kommer att finnas plats för den växande personalstyrkan som sedan 2020 tiodubblats.

I hjärta av anläggningen ligger Hydrogen Innovation Hub, en forsknings-, utvecklings- och testanläggning dedikerad för vätebränsleceller, elektrolyter och sensorer.

Koncept kan tas från FoU-fasen hela vägen upp till produktionsfärdig teknologi och anläggningens kan testa bränsleceller som producerar ensiffriga Watt upp till flera kW-storlekar som krävs i de tyngsta mobilitetsindustrierna, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-08-14 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bramble Energy Bränsleceller Klimatomställning Vegas Vtgaslastbil