Foto: Waberer's. Foto: Waberer's.

Waberer’s namn används för paketbedrägerier

Waberer's Group berättar att företagets namn används för att begå paketbedrägerier i Tyskland.

I ett uttalande varnade Waberer’s Group allmänheten och uppmanar till att ”iaktta ökad försiktighet” på grund av att många bedrägerier begås i hela Tyskland med hjälp av allmänt tillgängliga företagsdata.

Enligt Waberer’s utförs bedrägerierna av okända gärningsmän oberoende av företaget. Flera drabbade har rapporterat till Waberer’s om att när man beställer små paket används företagets data bedrägligt som om Waberer’s vore en kurir som levererar små paket och man begär förskottsbetalning. ”Vi förklarar härmed att vårt företag inte har några kontrakt med små webbutiker över hela Tyskland och inte engagerar sig i leverans av små paket”, säger Waberer’s i sitt uttalande.

Waberer’s tillägger att man kör FTL (full truck loads) i hela Europa. ”Vi uppmanar er att vara vaksam och försiktig och att inte falla för bedragarnas knep. Om du upptäcker misstänkta omständigheter, vänligen följ den tyska polisens råd och agera försiktigt eller rapportera det till poliskontoret på din bostadsort”, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-07-25 07:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bedragare Godstransport Paketbedrägeri Waberers