Foto: Volta Trucks. Foto: Volta Trucks.

Sydhamnens Trailer Service certifierad servicepartner för Volta Trucks

STS Sydhamnens Trailer Servicehar utsetts till certifierad servicepartner av Volta Trucks på den svenska marknaden. Volta Trucks tillverkar helelektriska kommersiella fordon.

Efter Volta Trucks tillkännagivande att de skyndar på marknadslanseringsplanerna för Sverige kommer deras lastbilar att bli vanligare på de svenska vägarna från mitten av 2023. Certifieringen av STS är viktig för att kunna erbjuda framtida kunder i regionen service- och underhåll.

STS kommer att spela en nyckelroll som partner till Volta Trucks.
– Jag är både glad och exalterad över att vi får vara med på Volta Trucks spännande resa mot koldioxidfria transporter i stadskärnorna. Detta samarbete ligger helt i linje med vårt långsiktiga strategiska beslut att investera i elektrifieringen av vår industri och att vara en aktiv aktör för att driva omställningen mot hållbara transportlösningar, säger Stefan Klingberg, vd på STS Sydhamnens Trailer Service.