Foto: Polizei Bremerhaven. Foto: Polizei Bremerhaven.

Utökade tungkontroller i Europa nästa vecka

Kör du ute i Europa kan du förvänta dig se fler poliskontroller än vanligt. Under nästa vecka utökar man kontroller av tunga fordon eftersom nästa paneuropeiska sammankomst ledd av ROADPOL Operation Truck & Bus kommer att äga rum. Dessutom kommer en månadslång tung trafikkontrollåtgärd att genomföras av den bayerska polisen i maj.

Åkerier och lastbilschaufförer ska vara förberedda på att det blir fler lastbilskontroller på de europeiska vägarna under nästa vecka. Det är en del av en samordnad paneuropeisk tillsynsåtgärd ledd av det europeiska trafikpolisnätverket ROADPOL

Förra året arrangerades sammankomsten i italienska Cremona och då deltog trafikpolis Kjell Andersson, Göteborg och bilinspektör Roger Ogemar, Västerås.

Operationen, känd som ROADPOL Operation Truck & Bus, kommer att äga rum från den 8:e till 14:e maj och kommer att involvera trafikpoliser från varje ROADPOL-medlemsland.

Utöver de vanliga kontrollerna av fordonens tekniska skick, mått och vikt på fordon samt förartillstånd och efterlevnad av körtider, kommer årets verksamhet att innehålla ett intensifierat fokus på trafiksäkerhet med särskild tonvikt på tung godstrafik.

Den bayerska polisen kommer också att genomföra egna kontroller av lastbilar och bussar under hela maj månad som en del av ett bredare arbete för att förbättra trafiksäkerheten, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-05 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Paneuropeisk Roadpol ROADPOL Operation Truck & Bus Trafikpoliser Trafiksäkerhet Yrkestrafikkontroll