Bild hämtad från facebook/StiriDiaspora av den 17 maj. Bild hämtad från facebook/StiriDiaspora av den 17 maj.

Rumänsk chaufför förödmjukad av arbetsgivaren

När en rumänsk lastbilschaufför sade upp sig efter att den överenskomna lönen inte utbetalades, förödmjukades han därefter av transportchefen som betalade ut den sista lönen i mynt och sedlar i små valörer.

En rumänsk lastbilschaufför har enligt rumänsk media blivit förödmjukad och utskämd av sin arbetsgivare efter att han sagt upp sig. Chauffören säger sig ha upplevt agerandet som skamligt och att det var en vedergällning för att han sagt upp sig och därmed skulle ”lära sig en läxa”.

I rumänsk media skriver man att chauffören sade upp sig då han inte fick den initialt överenskomna lönen. Chauffören efterfrågade den rättmätiga lönen för det utförda arbetet, men arbetsgivaren valde att svara genom att betala det utestående beloppet i mynt och sedlar av låg valör.

I hopp om att förhindra att andra ska uppleva detsamma, vände chauffören sig till facebookgrupper för lastbilschaufförer för att varna.

En annan chaufför bekräftade historien vilket tydde på att flera missnöjda förare redan hade lämnat transportföretaget på grund av de ogynnsamma förhållandena, rapporterar en artikel av Stiri Diaspora.

Nyhetsportalen understryker att det är viktigt att notera att uppgifterna om händelsen endast bygger på de inblandade chaufförernas utsagor. Utsagorna har ännu inte kunnat verifieras opartiskt eftersom trots att ansträngningar har gjorts i att få kontakt med företaget för att de ska bemöta påståenden har detta hittills misslyckats, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-19 15:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Genant Obetald Lön Oseriösa Transportföretag Rumänien