Oförsäkrad och i ett bedrövligt skick kunde fordonet kopplas samman med illegal verksamhet. Foto: Kreispolizeibehörde Mettmann. Oförsäkrad och i ett bedrövligt skick kunde fordonet kopplas samman med illegal verksamhet. Foto: Kreispolizeibehörde Mettmann.

Olagliga ”asfaltläggare” stoppades i Tyskland

Tysk polis stoppade en irländskregistrerad lastbil tillhörande en duo från Östeuropa som utför bland annat olagliga asfalteringar. Under kontrollen fann polisen en osurrad tjärkokningsmaskin och förarna visade upp ett falskt försäkringsbevis. Fordonet var i ett bedrövligt skick.

Det var i tyska Mettmann onsdagen den 3 maj som två tjänstemän från trafikavdelningen vid Mettmanndistriktets polisavdelning såg en 18-tons lastbil med irländska skyltar. Fordonet var i ett bedrövligt skicka varför det stoppas för kontroll.

Under kontrollen framkommer att de två östeuropeiska männen hade lastat en nyligen använd tjärkokningsmaskin som de inte heller hade lastsäkrat.

Det framkom också att de två männen, 28 och 51 år, tidigare häktats av polisen vid flera tillfällen, främst för bedrägeribrott relaterade till illegala tjärarbeten.

Föraren lämnade en kopia av ett fordonsförsäkringskort från ett stort försäkringsbolag som visade att den irländska lastbilen var försäkrad i Spanien och köpt på ön Mallorca i Balearerna.

Det var emellertid inte svårt att få kontakt med det stora försäkringsbolaget som kunde bekräfta att fordonet inte alls var försäkrat där. I själva verket var försäkringsbeviset sp, visades en utskrift från internet som de sedan själva hade fyllt i.

Polisen rapporterade männen för flera överträdelser. Bland annat fick de böter på motsvarande cirka 4 264 svenska kronor för den bristfälliga lastsäkringen samt körning utan giltig försäkring. Fordonet hindrades från fortsatt färd och avskyltades. Fordonet omhändertogs av polisen, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-08 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Asfaltläggare Böter Fordonsförsäkring Illegal verksamhet Lastsäkring Polis Trafiksäkerhet