Volta Zero elektriska lastbilar subventioneras av det tyska federala transportministeriet med nästan 25 miljoner euro, motsvarande drygt 280 miljoner kronor. Foto: Volta Trucks Volta Zero elektriska lastbilar subventioneras av det tyska federala transportministeriet med nästan 25 miljoner euro, motsvarande drygt 280 miljoner kronor. Foto: Volta Trucks

Tyskland satsar 280 statliga miljoner för att subventionera köp av Volta-lastbilar

Det tyska transportdepartementet satsar totalt 24,6 miljoner euro för att subventionera inköp av 151 helelektriska Volta Zero-lastbilar som köps före den 1 juli i år.

Volta Trucks, fick förra månaden sitt typgodkännande i EU och nu siktar man på att snart komma igång med tillverkningen.

Subventionen som tilldelas i Tyskland för Volta Zero är avsedd att bidra till genomförandet av den federala regeringens klimatskyddsprogram 2030.

Målet är att få ut ”koldioxidsnåla”, kommersiella fordon på vägarna och att bygga ut infrastrukturen för tankning och laddning. År 2030 är målet att en tredjedel av fordonsparken (tunga fordon för godstrafik) i Tyskland ska vara elektriska eller drivas med andra klimatvänligare bränslen.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-11 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Subventioner Tyskland Volta Trucks