Foto: Volta Trucks, arkiv Foto: Volta Trucks, arkiv

Volta Trucks förhandlar om lån på 40 miljoner euro

Tillverkaren av elektriska lastbilar, Volta Trucks, berättar i ett pressmeddelande att Europeiska investeringsbanken, EIB, samarbetar med företaget kring ett riskinvesteringslån på 40 miljoner Euro (cirka 450 miljoner kronor).

Finansieringen från EIB ska stötta utrullningen av infrastrukturen kring Volta Trucks unika helhetsservice för elektriska kommersiella transporter, Truck as a Service (TaaS), under perioden 2023-2026.

EIB uppger att målsättningen med finansieringsstödet till Volta Trucks är att bidra till elektrifieringen av Europas vägtransportsektor genom att stötta utbyggnaden och spridningen av elektriska lastbilar.

Projektet ligger i linje med EU-kommissionens omfattande ramverk av regler för att reducera utsläpp av växthusgaser, som också inkluderar initiativen Sustainable and Smart Mobility Strategy (December 2020) och EU Green Deal (November 2021).

Dessutom bidrar projektet till EIBs målsättning kring hållbara transporter och klimatåtgärder, Sustainable Transport and Climate Action, och håller sig därmed inom bankens utlåningspolicy, Transport Lending Policy.

– Att vi får stöd och godkännande av Europeiska investeringsbanken är såklart en väldigt viktig bekräftelse av våra ambitiösa mål att vara en ledare i Europa inom elektriska vägtransporter. Vi är övertygade om att vår Truck as a Service, som EIB nu stöttar, kommer att underlätta arbetet och minimera besvären för vagnparkschefer och förvaltare av fordonsflottor som nu vill starta arbetet med att elektrifiera sina flottor. Och lånet från EIB kommer att påskynda detta avsevärt, säger Essa Al-Saleh, vd på Volta Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-28 11:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Volta Trucks