Foto: Wielton Foto: Wielton

Trailertillverkaren Wielton slår nya rekord

Polska Wielton Group, en av Europas största tillverkare av semitrailers, lastbilssläp och karosser, uppnådde rekordförsäljning förra året. Med en ökning på 28 procent jämfört med 2022 rann 3,44 miljarder zloty (cirka 730 miljoner euro) in i kassan.

Totalt såldes 23 200 fordon och släpvagnar – sex procent fler än under de föregående tolv månaderna. Nettovinstökningen har företaget ännu inte uppgett, men bör ligga i samma intervall som försäljningsökningen, som var 28 procent 2022.

Den förlorade verksamheten i Ryssland ville man kompensera på den tyska marknaden med en förväntad försäljning på mer än det dubbla under 2023, vilket innebär att man under innevarande år vill gå ett steg längre och uppnå en försäljning på minst 3,6 miljarder zloty (765 miljoner euro).

Ett strategidokument för åren fram till 2026 ska publiceras under de kommande månaderna. Siffrorna är särskilt imponerande eftersom producentens handel i Ryssland avbröts helt förra året.

Företaget från staden Wieluń, beläget mellan Wroclaw och Lodsch, är särskilt inriktat på hemmamarknaden samt på Tyskland och Storbritannien. Till exempel beräknas Tysklands marknadsandel öka med starka 129 procent i slutet av året.

Wielton GmbH är verksamt i Tyskland. Företaget Langendorf tillhör också Wielton Group, som sysselsätter mer än 3 000 personer internationellt.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-31 09:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Wielton