Lyckade produktionstester med återvunnen pyrolysolja

Scandinavian Enviro Systems har informerats av drivmedelsbolaget Preem om att bolaget genomfört lyckade produktionstester av den återvunna pyrolysolja som Enviro nyligen levererade.

Preem beställde i november förra året återvunnen pyrolysolja från Enviro för användning som råvara för produktionstester för att fastställa hur väl den lämpar sig för framställning av olika biobränslen.

Sedan oljan började levereras i början av februari i år har Preem genomfört tester av oljan vid sin anläggning i Lysekil som sedan tidigare beviljats tillstånd för produktionstester av just pyrolysolja.

Den olja som levererades hade återvunnits ur uttjänta däck vid Enviros anläggning i Åsensbruk och Preem har nu informerat Enviro om att testerna fallit väl ut.

Sedan tidigare har ett dotterbolag till ett ledande amerikanskt oljebolag också genomfört lyckade produktionstester av Enviros olja. Det amerikanska oljebolaget har efter det lyckade produktionstestet lagt en kommersiell order på Enviros pyrolysolja värd totalt 4,7 MSEK, något Enviro tidigare kommunicerat.

– Beskedet från Preem är ännu en viktig bekräftelse på det kommersiella värdet på vår återvinningsteknologi och de material som vi kan utvinna med hjälp av den. Det här ger ytterligare stöd åt vår expansionsplan och den förväntade lönsamhet som den bygger på, säger Thomas Thomas Sörensson, vd för Enviro.

Förutom användning för framställning av biobränslen kan Enviros olja även användas för att ersätta fossila oljor inom såväl oljeindustrin som den kemiska industrin.

Enviros återvunna pyrolysolja har sedan tidigare både erhållit certifiering i enlighet med det globala hållbarhetscertifieringssystemet ISCC EU samt godkänts i enlighet med EU-förordningen REACH.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-28 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Enviro Preem Pyrolysolja REACH