Ring - swisha - sov (tryggt). Foto: Per Lundin Ring - swisha - sov (tryggt). Foto: Per Lundin

Här kan du parkera säkert – för en hundralapp

Det var för några veckor sedan som Per Lundin kom på att han ville upplåta åkeriets inhägnade område som säkert nattparkering för andra åkeriers chaufförer.
Sagt och gjort...
Lars och Per Lundin i Hässleholm erbjuder kollegor på vägarna säker övernattning på deras område, med tillgång till dusch och toalett, för 100 kronor natten och hoppas andra åkerier runt om i landet gör samma sak.

– Jag har ju själv erfarenheter av hur svårt det kan vara att hitta en säker och bra parkeringsplats när man måste ta sin vila och sova, berättar Per som driver familjeåkeriet Matts Lundin Åkeri AB tillsammans med brodern Lars i skånska Hässleholm, sedan pappa Matts gick i pension.

Åkeriet har fyra bilar i fjärrtrafik, två kör distribution och så några andra mindre och har sin bas på Krossgatan11 i utkanten av Hässleholm.
– 75 procent av vår verksamhet är fjärrtrafik då bilar kör ut söndag/måndag och kommer hem fredag och då är det ju tomt i veckan i stort på vårt eget område och plats för andra som behöver sin vila och allt är inhägnat.

– Det är klart att främst under helgerna vi har ju våra egna bilar på området också, men vi kan säkert ta in tio bilar med trailer på nätterna och chaufförerna kan också få tillgång till toalett och dusch när vi är där, och det är vi nästan alltid, eller så kan de ringa oss, tillägger Per.

Han är mycket medveten om att bristen på säkra parkeringsplatser inte är något svenskt fenomen.
– Nej, det är ju ett behov i hela Europa. Nu har vi gått ut på Facebook för ett par veckor sedan med vårt erbjudande och hoppas att fler åkerier som har plats på sina områden gör samma sak så att vi underlättar för varandra.

Kostnaden för att få övernatta är överkomlig.
– De får swisha en 100-lapp så är det klart, berättar Per.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-20 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Hässleholm Matts Lundin Åkeri AB Parkeringsproblematiken Uppställningsplatser