Foto: Trafik Göteborg Foto: Trafik Göteborg

Hisingsleden stängs helt inför trafikomläggning

Helgen den 24-26 februari stängs delar av Hisingsleden för att kunna lägga om trafiken inför nästa trafikskede. Bilister får räkna med köer i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden.

Flera byggnationer pågår längs Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandavägen för att öka framkomligheten och säkerheten.

Dels breddar man vägen, dels bygger man tre planskilda trafikplatser; Volvomotet, Kålseredsmotet och Björlandamotet. Nu går arbetet med Björlandamotet in i en ny fas och därför måste trafiken läggas om på nytt i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden.

Inför trafikomläggningen stängs Hisingsleden helt mellan Björlandavägen och Assar Gabrielssons väg från fredagen den 24 februari klockan 21.00 till måndagen den 27 februari klockan 05.00. Trafiken leds om via Sörredsvägen och Assar Gabrielssons väg – det går dock lika bra att köra via väg 155 och Sörredsmotet.

Trafik Göteborg skriver i ett pressmeddelande att avstängningen kan leda till köer, särskilt i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden. Bilister bör därför vara ute i god tid och hålla sig uppdaterade om det aktuella trafikläget i Trafiken.nu-appen.

Från den 27 februari klockan 05.00 – då trafikomläggningen är klar – gäller nya körvägar genom två rondeller i korsningen Björlandavägen-Hisingsleden (Björlandamotet).

Redan i dag är det ansträngt i Björlandamotet med köer på Hisingsleden och Björlandavägen, framförallt på eftermiddagarna. Så väntas det även bli med den nya trafiklösningen med två rondeller.

För att underlätta trafiksituationen i korsningen är det viktigt att trafiken från Sörredsvägen till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet, som delvis öppnar den 27 februari.

Trafiklösningen med två rondeller ligger kvar till sensommaren 2023, då trafiken läggs tillbaka till en permanent rondell samt av- och påfarter.

Som nämns tidigare i texten sker ytterligare en förändring längs Hisingsleden den 27 februari, då delar av Kålseredsmotet öppnar. Detta innebär nya möjligheter att köra mellan Sörredsvägen och Hisingsleden.

Det viktigaste med öppnandet, skriver Trafik Göteborg, är att bilister som ska från Sörredsvägen till Hisingsleden norrut väljer Kålseredsmotet för att minska belastningen i korsningarna Sörredsvägen-Björlandavägen och Björlandavägen-Hisingsleden.

Under våren öppnar resten av Kålseredsmotet successivt och till sommaren 2023 väntas hela Kålseredsmotet bli klart.


Om artikeln

Publicerad: 2023-02-16 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Hisingsleden Trafik Göteborg Trafikmeddelande Trafikomläggning