Foto: Amazon. Foto: Amazon.

Chauffören Joakim – en av finalisterna i ”Årets Tomtegärning”

Inför årets jul har en ny utmärkelse instiftats - Årets Tomtegärning. Bland hundratals nominerade från hela Sverige har Amazons juryn nu utsett tio finalister. En av dem är lastbilschauffören Joakim Svarfar från Mullsjö.

Amazons jury, ledd av ordförande Therése Lindgren, har nu utsett tio finalister. Blir det Trygga Barnen-grundaren Olivia från Täby som fixar julaftonsfirande för barn som behöver en trygg fristad, lastbilschauffören Joakim från Jönköping som kör ner med förnödenheter till behövande i Ukraina, eller kanske butiksägaren Simon Huotilainen som genom julklappar, julmat och gemenskap, förbättrar mångas livssituation i Landskrona, som vinner?

Nomineringarna har åtföljts av många och fantastiska berättelser om tomtegärningar från hela Sverige, säger Therése Lindgren som är juryordförande för Årets Tomtegärning. Bland de nominerade finns allt från föräldrar och syskon till tränare, föreningsmänniskor och eldsjälar i ideella organisationer.
– Av dessa har vi hittat tio finalister som vi kände lite extra för och som alla har gjort något som vi skulle räkna som en äkta tomtegärning och som förtjänar en riktigt magisk jul ihop med vänner och familj, säger hon.

Joakim Svarfars nomineringstext lyder:
Joakim Svarfvar är den ödmjuke lastbilschauffören och hunduppfödaren från Mullsjö. En person som verkligen drivs av att hjälpa andra. Förutom att föda upp hundar, har Joakim under året engagerat sig i kriget i Ukraina. Tillsammans med en kompis har han tagit buss ner till den ukrainska gränsen och hjälpt flyktingar.

Joakim Svarfar här med hustrun Annika, är topp tio bland finalisterna i Årets Tomtegärning. Foto: Privat

Under denna tid startade han även organisationen ”Sverige för Ukraina” med sin fru där de samlar in förnödenheter och saker till behövande familjer som sedan körs ner till gränsen med lastbil. Att hjälpa till där det går ligger i Joakims natur, och samtidigt som han inte kräver några ryggdunkningar tillbaka utan uppmanar fler att göra så mycket det går, förtjänar hans engagemang att uppmärksammas. Därför är han nominerad till Årets tomtegärning.”

Så här såg det ut inför nomineringarna.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-23 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Amazon Årets Tomtegärning Chaufför God Gärning Joakim Svarfar jul Nominering Ukraina