Lastbilsanläggning för Hedin Trucks i Linköping

Hedin Trucks som är det nya namnet på Hedin Bils lastbilsverksamhet, fortsätter att utveckla sin verksamhet och bygger en helt ny lastbilsanläggning i ett perfekt läge utmed E4:an i Linköping. ”Här bygger vi en toppmodern serviceanläggning på över 2200 kvm med försäljning av både nya och begagnade lastbilar för Hedin Trucks”, säger Johan Oresten, projektchef på Tuve Bygg.

I den nya anläggningen kommer Hedin Trucks att erbjuda service och verkstadsplatser även för el-lastbilar och i området planerar man en laddstation för tunga fordon.

Det är en byggnad i två våningar med service- och verkstadsplatser, utställningshall samt kontor med konferensytor. Verkstadsdelen har fem genomgående skepp på över 30 meter vardera, 4 verkstadsplatser och en tvättplats. Så det kommer finnas gott om yta och resurser för att serva lastbilar.

Hedin Trucks finns på elva anläggningar runt om i södra och mellersta Sverige med både försäljning och verkstadstjänster. Den nya anläggningen i Linköping skapar ett tiotal nya arbetstillfällen på orten och beräknas vara klar våren 2024.

Om artikeln

Publicerad: 2022-11-07 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Hedin Trucks Lastbilsverkstad Linköping Service- och verkstadsanläggning Tunga fordon