Foto: Trafik Göteborg, arkiv Foto: Trafik Göteborg, arkiv

Körfält stängs på E6 vid Olskroken

Nu till helgen, den 28-30 oktober, stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet i Göteborg. Trafikanterna får räkna med köer skriver Trafik Göteborg i ett pressmeddelande.

I våras inledde Västlänken bygget av en ny järnvägsbro över E6 som ansluter Västlänken till spåren i Olskroken. Detta har inneburit att trafiken längs E6 har påverkats under ett antal helger. Nu är det dags igen.

Från fredagen den 28 oktober klockan 22.00 till måndagen den 31 oktober klockan 05.00 stängs körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. I norrgående riktning hålls endast två körfält öppna och i södergående riktning hålls tre körfält öppna.

Detta kommer att skapa köer – särskilt nu när endast ett körfält är öppet i varje riktning genom Tingstadstunneln på grund av tunnelns renovering. Ett tips till trafikanterna är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan man se var köerna är just nu, rekommenderar Trafik Göteborg.

E6-trafiken kommer även att påverkas måndag-torsdag veckorna 44, 45, 46 och 47 klockan 22.00-05.00. Då hålls endast två körfält öppna i varje riktning på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet. Dessutom är endast ett körfält öppet på E6 norrut och två körfält söderut helgen vecka 48.

Den nya järnvägsbron ska vara klar sommaren 2023.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-27 15:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Gullbergsmotet Olskroksmotet Tingstadstunneln Trafik Göteborg Trafikinformation Trafikstörningar