Berneco flyttar in hos Klimat-Transport på Långeberga i Helsingborg. Berneco flyttar in hos Klimat-Transport på Långeberga i Helsingborg.

Klimat-Transport och Berneco flyttar ihop

Tempcons båda dotterbolag Klimat-Transport i Helsingborg och Berneco Transport i Ängelholm finns numera under samma tak i Klimat-Transports lokaler på Långeberga. Flytten har planerats länge men det kom en pandemi i vägen så först i april i år bestämdes att Berneco skulle flytta in i början av oktober. Fördelarna är många. Förutom minskade lokalkostnader ser man många synergieffekter framöver.

Både Klimat-Transport och Berneco är speditörer, men där Berneco historiskt sett enbart har fokuserat på en internationell trafik till skillnad från Klimat-Transport som arbetat både internationellt och nationellt. Och så kommer det vara även fortsättningsvis.

Det är och kommer att vara, två bolag med många beröringspunkter men också många olikheter. Exempelvis äger Berneco själva sina trailers och hyr in dragbilar medan Klimat-Transport köper alla transporttjänster från åkerier.

Målsättningen med flytten är att bättre kunna dra nytta av varandra vad gäller kontaktnät, resurser, kunskap med mera och på det sättet fortsätta utvecklingen av respektive verksamhet. Berneco kommer också rent geografiskt närmare den stora logistiknod där merparten av deras transporter landar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-10-14 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Berneco Klimat-Transport Tempcon