DAF XD-serien har utsetts till ”International Truck of the Year 2023”. Harald Seidel, vd för DAF Trucks, tog emot den prestigefyllda utmärkelsen. DAF XD-serien har utsetts till ”International Truck of the Year 2023”. Harald Seidel, vd för DAF Trucks, tog emot den prestigefyllda utmärkelsen.

DAF XD – ”International Truck of the Year 2023”

Nya generationens DAF XD-serie för yrkestrafik och distributionstransport har utsetts till ”International Truck of the Year 2023”. Harald Seidel, vd för DAF Trucks, tog i går kväll emot transportbranschens mest prestigefyllda utmärkelse under en prisceremoni på IAA Transportation i Hannover, Tyskland. XD-serien – inklusive en komplett uppsättning helt elektriska modeller med en räckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning – presenterades officiellt på IAA tidigare under dagen.

Nya generationens DAF XD-serie utsågs till ”International Truck of the Year 2023” av en jury bestående av 24 redaktörer och seniora journalister från 24 stora lastbilsmagasin från runtom Europa. Så sent som i fjol utsågs den nya generationens DAF XF, XG och XG⁺ serierna för långa distanser och tunga transporter till ”International Truck of the Year 2022”.

Enligt reglerna för utmärkelsen ”International Truck of the Year” delas utmärkelsen årligen ut till en lastbil som har lanserats inom det senaste året och som har bidragit mest till vägtransporteffektivitet. Bedömningen bygger på flera kriterier, inklusive teknisk innovation, komfort, säkerhet, körbarhet, bränsleekonomi, miljöpåverkan och total ägandekostnad (TCO).

– I och med lanseringen av den nya XD-serien har DAF levererat en toppmodern distributionslastbil som sätter en ny standard i sin klass. Lastbilsserien förbättrar avsevärt direkt och indirekt sikt och därmed även säkerheten, vilket är en nyckelfaktor för distributionsfordon. Dessutom innebär fordonets effektivitet och förarkomfort en ny standard i det här segmentet, sammanfattar International Truck of the Year-ordförande Gianenrico Griffini.

– Att vinna utmärkelsen International Truck of the Year 2023 är ett fantastiskt erkännande för våra DAF-anställda och -återförsäljare, säger Harald Seidel, vd för DAF Trucks, i en kommentar.

Om artikeln

Publicerad: 2022-09-20 09:24
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF XD International Truck of the Year 2023