Foto: Proffs/arkiv. Foto: Proffs/arkiv.

Tyska BAG byter namn

Bundesamt für Güterverkehr (BAG) byter namn 2023 och därav följer en ny förkortning. Under det kommande årsskiftet kommer BAG att genomgå vissa förändringar. Bland annat ska tillsynsmyndigheten med huvudkontor i Köln få ett nytt namn på grund av att BAG får ett utökat uppgiftsområde.

Från 1 januari 2023 kommer BAG att heta Bundesamt für Logistik und Mobilität vilket ger förkortningen BALM.

Namnbytet förklaras av Dr. Volker Wissing, förbundsminister för digitala frågor och transporter, med det faktum att de cirka 2 000 anställda inte längre enbart ansvarar för godstransporter. ”De ska även samordna bland annat transporter av ukrainska flyktingar, vara kontakter för civil krisberedskap och genomför finansieringsprogram för cykling och kollektivtrafik”, förklarar han.

Kontoret har ”etablerat sig som en heltäckande, modern tjänsteleverantör för allt som har med logistik och mobilitet att göra.” Denna utbyggnad av innehåll ska nu vara synlig för omvärlden” säger Dr. Wissing till Eurotransport.

Vill du läsa hela artikeln i original, gör du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-07 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: BAG BALM Polis Trafikkonyroller