Tempcon Group förvärvar Foodcargo Nord AB

Den 1 juli förvärvade Tempcon Group Foodcargo Nord AB med säte i Umeå. Bolaget har sedan tidigare varit underleverantör till Tempcon Norrland och innan dess Lincargo. Foodcargo kommer bidra till att stärka Tempcons ställning som en ledande transportör av tempererade produkter i Norrland.

Syftet med förvärvet är att stärka och samordna Foodcargo Nord AB:s distributionstransporter med Tempcons andra norrlandsbaserade dotterbolag Logex. Foodcargo Nord AB har en omsättning på cirka 30 miljoner kronor. Trafiken drivs idag med 18 fordon och 22 anställda.

Genom förvärvet av Foodcargo Nord AB kan man på ett bättre sätt optimera verksamheten i Norrland.
– Vi kan även på ett effektivare sätt få ut positiva synergieffekter för sin distributionstrafik där. På det sättet kommer vi kunna erbjuda våra nuvarande och kommande kunder ett ännu bättre erbjudande, säger Christian Hallberg, Koncernchef på Tempcon Group.

Niclas Conradsson, som tidigare drev Foodcargo Nord AB i andra generationen, kommer vara kvar i verksamheten och ansvara för distributionsåkeriet i Norrland för att säkra driften och fortsätta utvecklingen av hållbara transporter för framtiden.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-08 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Foodcargo Nord Logex Tempererade Transporter Tempon Group