Fallande bränslepriset endast ett andrum

Ni har kanske redan noterat det, men nu faller bränslepriserna eftersom priset på olja sjunker, inte bara i Sverige utan även i andra länder. Men en expert i Storbritannien varnar för att priserna fortfarande kommer att förbli höga under överskådlig framtid.

Precis som i Sverige, faller bränslepriserna just nu, men experter menar att det endast är ett tillfälligt andrum för dem som är beroende av att transportera. I Storbritannien konstaterar man att Brent Oil (marknaden för råoljepriser) sjönk under 95 dollar per fat förra veckan för första gången sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari.

I början av juli kostade bensin cirka 20 kronor litern och diesel cirka 24 kronor litern. Sänkningen vi nu upplever innebär att det i Storbritannien just nu kostar cirka 18 kronor litern för bensin och för diesel cirka 22 kronor litern.

Tom Kloza, global chef för energianalys på prisgruppen OPIS, säger att även om detaljhandelspriset har sjunkit på grund av ”stora ökningar för bensin och råolja i terminshandeln”, menade han att prisfallet bara är ett andrum medan kriget fortsätter.

Det är rimligt att anta att samma scenario gäller för Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2022-07-21 09:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Brent Oil Drivmedelspriser OPIS Råolja Ukraina