Genrebild. Foto: Proffs, arkiv Genrebild. Foto: Proffs, arkiv

Axel Johnson International köper HBA Fordonsteknik

Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solutions har förvärvat HBA Fordonsteknik AB, en återförsäljare av elektriska komponenter och fordonsbelysning.

– Förvärvet av HBA Fordonsteknik är i linje med vår strategi för marknadsexpansion och att utöka erbjudandet av egna märkesvaror inom fordonsbelysning. HBA är ett välskött företag och deras produktsortiment är ett bra komplement till vårt befintliga erbjudande inom egna märkesvaror. Vi ser många möjligheter till synergier mellan HBA och våra andra bolag, säger Erik Eklöv, Managing Director, Transport Solutions.

HBA Fordonsteknik AB grundades 1988 med säte i Norsborg, strax utanför Stockholm. HBA är en återförsäljare av elektriska komponenter och fordonsbelysning, och deras kunder består av Original Equipment Manufacturers (OEM), påbyggare, importörer och eftermarknaden i Skandinavien och Baltikum.
– Vi är glada att bli en del av Axel Johnson International med sin entreprenörsdrivna företagskultur och ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med Transport Solutions, säger Per Lundberg, medgrundare av HBA Fordonsteknik.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-02 14:41
Kategori: Nyheter
Taggar: