DAF har byggt sin 10 000:e nya generationens DAF-lastbil. DAF har byggt sin 10 000:e nya generationens DAF-lastbil.

10 000 nya generationens DAF byggda

DAF har byggt sin 10 000:e nya generationens DAF-lastbil. Eftersom den officiella produktionen av den nya generationens DAF-lastbilar av typ XF, XG och XG⁺ inleddes förra vintern, är dagens milstolpe ett bevis på framgången för DAF:s lastbilar.

Den helt nyutvecklade nya generationens lastbilar av typ XF, XG och XG⁺ fick utmärkelsen ”International Truck of the Year” 2022 och ”Truck of the Year” i flera länder i Europa.

DAF är den första och hittills enda lastbilstillverkare som har använt de nya europeiska bestämmelserna för vikt och mått på ett optimalt sätt och skapat en ny branschstandard för effektivitet, säkerhet och förarkomfort.

DAF säger att lastbilarna har en ”enastående aerodynamik, nya drivlinor och avancerade förarassistanssystem innebär mer än 10 procent bränsleförbrukningsbesparing för kunderna, med motsvarande minskningar av koldioxidutsläpp”.

Richard Zink, marknads- och försäljningschef på DAF Trucks säger att den nya generationens DAF-lastbilar av typ XF, XG och XG⁺, är favoriter bland både förare och fordonsparker.
– Våra flaggskepps-lastbilar är fullpackade med innovation, vackert utformade, en dröm att köra och har branschens största och mest bekväma hytter. Ägarna tjänar på de lägsta driftskostnaderna och den längsta tillgänglighetstiden. Det är en perfekt kombination som alla tjänar på, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2022-06-03 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Trucks International Truck of the Year Lastbilar Nya Generationen DAF