Nu införs förskottsbetalning på alla stationer. Nu införs förskottsbetalning på alla stationer.

Circle K inför förskottsbetalning på alla stationer

Som ett led i att skapa ökad säkerhet och en tryggare arbetsmiljö för personalen inför nu Circle K förskottsbetalning på samtliga stationer. Det hänger samman med ett högt antal smitningar vid tankning genom åren, något som nu helt kan undvikas tack vare det nya systemet. Ett enhetligt system gör det samtidigt enklare för de kunder som vill betala kontant.

Betala först – tanka sen, är den nya devisen hos Circle K när förskottsbetalning nu rullas ut över hela kedjan. Syftet är primärt att skapa en tryggare och bättre arbetsmiljö för personalen. Det blir resultatet när smitningar nu helt elimineras, något som tidigare medfört stress och hot mot personalen. De kan nu helt fokusera på service istället för att ständigt ha ett öga på pumpplan.

Efter att ha testat förskottsbetalning på ett antal stationer där smitningar var vanligt förekommande, märkte man en ökad trygghet bland personalen.
– Därför har vi beslutat om utrullning i hela kedjan så att vi på alla stationer får detta komplement till vårt redan omfattande säkerhetsarbete. Allt för att skapa en ännu tryggare och säkrare plats för såväl personal som kunder, säger Henrik Grenert, Säkerhetschef på Circle K.

En klar majoritet av kunderna betalar redan i dag ute vid pumpen. De kunder som hellre vill betala kontant, börjar med att förskottsbetala sin tankning i butiken genom att ange kvalité, belopp eller antal liter. Om kunden inte tankar för hela det förbetalda beloppet, kommer en retur på outnyttjat belopp.

Om artikeln

Publicerad: 2022-03-18 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Drivmedel Förskottsbetalning Kontantbetalning Tankning