I april är det slut med subventionerad diesel för kylaggregat i Storbritannien vilket lägger ytterligare sten på börda när dieselpriset fortsätter att stiga. I april är det slut med subventionerad diesel för kylaggregat i Storbritannien vilket lägger ytterligare sten på börda när dieselpriset fortsätter att stiga.

Slut med subventionerad diesel för kylaggregat i Storbritannien

Även i Storbritannien går drivmedelspriserna konstant uppåt. Oljepriserna går upp på grund av spänningarna mellan Ryssland och Ukraina eftersom Ryssland är världens tredje största oljeproducent. De brittiska åkerierna står dessutom inför ytterligare utmaningar när subventionen på den röda dieseln som används i kylaggregaten i april tas bort.

Även i Storbritannien går drivmedelspriserna konstant uppåt. Oljepriserna går upp på grund av spänningarna mellan Ryssland och Ukraina eftersom Ryssland är världens tredje största oljeproducent. De brittiska åkerierna står dessutom inför ytterligare utmaningar när subventionen på den röda dieseln som används i kylaggregaten i april tas bort.

Åkerierna måste bereda sig på en på en ”stor kostnadsökning” när regeringen slutar subventionera den röda dieseln för kylaggregat i april, enligt Cold Chain Federation (CCF).

Nya lagar för att förbättra luften införs vilket innebär att HM Revenue & Customs tar bort subventionen för röd diesel för de flesta sektorer, skriver Chris Tindall i Transport News.

Tillverkaren av kylsystem, Hultsteins i Storbritannien, har redan varnat för att det kan öka kostnaderna med tusentals pund extra per år och aggregat för alla som har dieseldrivna aggregat.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-15 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselrabbatt Drivmedelspriser Kylaggregat Kyltransporter Oljepris Röd Diesel Ryssland Ukraina