Klockan som ska ge lastbilsförarna bättre hälsa

Garmin lanserar idag robusta Instinct® 2 – dēzl™ Edition, en smartwatch som är framtagen för yrkesförare i syfte att främja en hälsosam livsstil ute på vägarna. Enligt tillverkaren kan föraren via klockan hålla koll på sin hälsa dygnet runt genom att bland annat mäta puls och stress.

När föraren lämnar hytten kan vederbörande ta del av speciellt anpassade korta träningspass.

Enligt ett pressmeddelande från Garmin är klockan ”fullspäckad med lastbilsfunktioner”
– Allt stillasittande under långa körningar kan vara fysiskt krävande och denna klocka uppmuntrar till hälsosamma övningar anpassade till yrkesförare som utför sitt dagliga arbete, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

Några av klockans funktionaliteter:

  • Korta detaljerade träningspass med instruktioner som kan utföras på rasten, visas i dēzl-appen då klockan är hopparad med din kompatibla smartphone
  • Hälsoregistrering dygnet runt visar puls1, stressnivåer, vätskebalans och Pulse Ox2
  • Registrerar daglig aktivitet, förbrända kalorier, intensitetsminuter

För att ytterligare förenkla förarens vardag, beskriver tillverkaren att klockan kan paras ihop med Garmins navigatorer i dēzl-serien för att på så sätt lägga upp rastplanering, se hälsodata och wellnessförslag både på klockan och på navigatorns skärm.

Displayen är reptålig och klockan levereras med ett ”svettsäkert silikonarmband” och en extra lång batteritid på upp till 28 dagar i smartwatchläge. Det går dessutom att göra kontaktlösa betalningar via Garmin Pay™.

Instinct 2 – dēzl Edition har ett rekommenderat cirkapris på 4 299 kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2022-02-10 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Garmin Hälsa Produktnyheter Smartwatch