För 20: e året kommer Volvo Trucks North America att vara den exklusiva sponsorn för America's Road Teams säkerhetsuppsökande program för 2022. Peter Voorhoeve, VD för Volvo Trucks North America, tillsammans med årets America's Road Team Captains. Voorhoeve är mannen i mitten, bakre rader utan slips. Foto: Erin Granzow på uppdrag av Volvo

Volvo sponsrar America’s Road Team 2022

Volvo Trucks North America går nu in på 20:e året som exklusiv sponsor för America's Road 2022 . Peter Voorhoeve, VD för Volvo Trucks North America (VTNA), meddelade detta igår på det amerikanska åkeriförbundens årliga kongress. American Trucking Associations (ATA) Management Conference & Exhibition äger denna gång rum i Nashville, Tennessee.

America’s Road Team, som skapades av ATA 1986, turnerar varje år runt i USA. Man presenterar det engagemang, lagarbete och viktiga roll som Amerikas 3,6 miljoner professionella lastbilschaufförer utför för landets ekonomi och välbefinnande. Volvo Trucks har varit exklusiv sponsor sedan 2002.

Redan 1984 inleddes ett samarbete mellan dåvarande Volvo White och ATA genom att en White Road Boss dragbil ställdes till åkeriförbundets förfogande för en good-will utställning som turnerade USA runt.

Medlemmarna i America’s Road Team nomineras för två år som ”kaptener” i denna exklusiva grupp. De är utvalda bland ATA:s medlemsåkerier för sin överlägsna körförmåga med tiotusentals olycksfria mil. Teamet syftar till att utbilda allmänhet, skolelever, samhällsgrupper och lagstiftare om körsäkerhet, samspel mellan trafikanter och lastbilsindustrins klimatmål.

”De nitton yrkesförarna i America’s Road Team utgör den absoluta eliten inom sitt yrke. Jag är stolt över att hedra dem på Volvo Trucks North Americas vägnar”, säger Peter Voorhoeve som är VD för VTNA. ”Som kaptener representerar dessa kvinnor och män drivkraften inom USA:s ekonomi. Nu när Volvo ser fram emot vårt 20:e år som sponsor, hyllar vi deras engagemang för speciellt säkerhet och hållbarhet som också är kärnvärden för Volvo Trucks”.

Volvo tillhandahåller för Americas Road Team-kampanjen 2022 en fabriksny, fullt utrustad Volvo VNL 760 dragbil. Utrustad med D13 Turbo Compound-motor med Dynamic Torque och 13-växlad Volvo I-Shift automatiserad växellåda. Likaså Volvo Dynamic Steering (VDS) samt fjärrdiagnostik och Active Driver Assist (VADA) säkerhetssystem.

I början 2022 kommer Volvo Trucks att välkomna America’s Road Team Captains till sitt Trucks Customer Center i Dublin, Virginia intill NRV-fabriken för att överlämna denna 2022 års Volvo VNL760. Samtidigt kommer företagets produkter och innovationer att visas upp. Sedan följer en rundtur i fabriken med en titt bakom kulisserna i denna världens största Volvofabrik för lastbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-26 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: America's Road Team Volvo Trucks North America VTNA