Glädjen var stor när delegation kom och hälsade på. Från vänster syns syster Ulrika, Anki Karlsson, professor Karin Mellgren, Glenn Hysén och Lisa "Valkyria" Phil Foto: Tommy Holl

Vi som kör för Barncancerfonden överlämnade gåvor i Göteborg

Under september månad har många fordon rullat in pengar till Barncancerfonden. Pengarna sätts in kollektivt på Barncancerfondens konto. Lördagen den 16 oktober överlämnades gåvor till svårt cancersjuka barn på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i Göteborg. På plats fanns branschrepresentanter samt ett par kända namn från TV.

På plats fanns närmare femton personer från branschen tillsammans med kända namn den välkände tidigare fotbollsspelaren och numera TV-profilen Glenn Hysén och ”gladiatorn” Lisa ”Valkyria” Phil som numera säljer lastbilar i Falkenberg.

Anki Karlsson på Sundbergs Åkeri förde gruppens talan när gåvorna lämnades över via sjukhusets verksamhetschef för Barncancercentrum på sjukhuset, professor Karin Mellgren.
– Hon berättade att initiativet att rulla för Barncancerfonden är oerhört uppskattat. Även om vi kom med gåvor till sjukhuset, går pengarna oavkortat till forskningen. Inga mellanhänder eller andra ersättningar tas från de pengarna, säger Anki och understryker det helt ideella sättet att arbeta.

Slit och släp blev det för fotbollslegendaren Glenn Hysén och ”gladiatorn Valkyria”, som utanför arenan heter Lisa Pihl. Foto: Tommy Holl

Gruppen fick inte komma in och hälsa på barnen på grund av dels infektionsrisken och dels för att de barn som befanns sig där, var mycket sjuka och trötta varför man fick titta in på avdelningen genom ett fönster.
– Men en liten pojke kom till oss och hämtade lite presenter, säger Anki.
Sjukhuset bjöd på fika i entrén och Anki säger att hon kommer att ha en dialog med sjukhuset framöver för att känna av var det kan finnas för behov som man kan stötta.
– Det här är ingen engångsföreteelse utan vi vill ha en kontinuitet och då gäller det att veta var vi bäst kan göra nytta, säger Anki.

Hon berättar att pengarna som rullats in har mest kommit från chaufförer, men att nu har flera åkerier hört av sig för att kunna delta.
– Vi försöker nu få igång en facebook-sida av många bra anledningar, men även för att underlätta för företag att kunna sätta in pengar, säger Anki.

Mer diskussioner och samtal om var behoven finns och var man kan stötta, kommer Anki att föra med Barncancerfonden som de inom kort ska träffa i Stockholm.

Glenn Hysén, Lisa Pihl och syster Ulrika kommer med en last av glädje. Foto: Tommy Holl
Glenn Hysén, Lisa Pihl och syster Ulrika kommer med en last av glädje. Foto: Tommy Holl

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-18 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Barncancer Barncancerfonden Cancerforskning Drottning Silvias Barnsjukhus Onkologen