Ford F-MAX. Foto: Ford Trucks.

Ford Trucks etablerar sig i Tyskland

Ford Trucks har nu utsett en återförsäljare i Tyskland för sin expansion i Västeuropa. Den turkiska lastbilstillverkaren samarbetar för detta med F-Trucks Deutschland Gmbh som blir en lokal återförsäljare inom Stegmeier Group.

I mars 2021 berättade vi om att Ford Trucks expanderar och då etablerade sig i Belgien. Man har för avsikt att skapa ett starkt Ford Trucks i Europa.

Ford Otosans ställföreträdande chef Dave Johnston sa till Commercial Motors: ”Tyskland är Europas största marknad för tunga fordon och det är strategiskt viktigt för att växa vårt varumärke Ford Trucks. Vi ser stora möjligheter på denna marknad och siktar på att för våra kunder skapa ett värde med vår prisvinnande dragbil F-MAX och andra modeller som erbjuder effektiva transportlösningar.”

Dave Johnson säger att Ford Trucks planerar att utöka antalet länder de finns representerade i till 55 inom tre år. Ford Trucks har redan återförsäljare i Portugal, Spanien, Italien, Belgien och Luxemburg. Fortfarande finns dock inga planer på att tillverka en högerstyrd F-MAX-modell.

Priset för en fullutrustad Ford F-MAX dragbil landar på något över 820 000 svenska kronor.

- Vi strävar efter att skapa ett starkt Ford Trucks i Europa, säger Serhan Turfan, vd Ford Trucks. Foto: Ford Trucks.
- Vi strävar efter att skapa ett starkt Ford Trucks i Europa, säger Serhan Turfan, vd Ford Trucks. Foto: Ford Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-06 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dragbil Ford F-Max Ford Trucks Turkiet Tyskland