Omkring 400 högklassiga bilar från nio länder i Europa kommer delta i årets Nordic Trophy. Foto: Joachim Cruus Omkring 400 högklassiga bilar från nio länder i Europa kommer delta i årets Nordic Trophy. Foto: Joachim Cruus

Comeback: I morgon drar Nordic Trophy igång!

I morgon och på lördag (8-9 oktober) öppnas portarna återigen på den klassiska motorbanan Mantorp Park utanför Linköping. Truckerkultur och allt som har med tunga lastbilar att göra står då i fokus under ett tvådagarsprogram och fokus står tävlingen Nordic Trophy, som ramas in av en branschutställning som lockat ett 70-tal utställare.

Årets Nordic Trophy skulle under normala förhållanden ha blivit den 42:a tävlingen i ordningen. Men eftersom 2020 års tävling blev inställd på grund av coronapandemin är det istället den 41:a Nordic Trophy-tävlingen vi nu står inför, skriver arrangörerna Trailer Magazine och Mantorp Park AB i ett pressmeddelande.

Nordic Trophy avgörs på lördagen men sparkar igång redan under fredagen då de tio vassaste bilarna från 2019 års tävling, de som tävlar i Mästarklassen, finns på plats.

Regerande mästare är Micke Malmberg från Visby som 2019 gick segrande ur striden med sitt nostalgiska bygge i det forna speditionsföretaget ASG:s färger, en Scania S650 som hänförde både publik och jury. Där och då bjöds det på gotländsk rauk´n´roll!

Den populära vinnarbilen kommer att finnas med i tävlingen även i år. Men i Mästarklassen väljer Micke att ställa ett nybygge, en Scania R560. Liksom vinnarbilen från 2019 ett ASG-inspirerat ekipage, fast men vita skåp såsom en ASG-bil också kunde se ut.
– Det ska verkligen bli kul att får tävla igen, men visst känns det också lite spänt inför hur publiken kommer motta vår nya bil, säger Micke.

Även 2019 års tvåa, Juha Ristimaa från Finland med fem Nordic Trophy-titlar i bagaget, kommer till årets tävling med en nykomling till bil. En fartfylld Scania S650 dragbil med den finske Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen som tema.

Bilen, döpt till ”Iceman” i mustigt rött, svart, vitt och grått med fantastiska motiv signerade Perttu Papunen lär bli en vass kandidat om årets titel.

Simon Lundman från Piteå blev trea senast och återvänder nu till Mantorp Park med sin ”Country Roader”, en Mercedes Actros 2545 djurtransport.

Den stora branschutställningen, som står för nyttan på festivalen, har i år samlat ett 70-tal tunga aktörer, utställare som visar upp sina produkter. Exempelvis är Volvo, Mercedes, MAN och DAF på plats.

På fredagen öppnas entrédörrarna kl. 10.00 och stänger kl. 23.00. På lördagen är utställningsområdet öppet mellan kl. 9.00 och 17.00.

Om artikeln

Publicerad: 2021-10-07 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Branschutställning Lastbilsutställningar Mantorp Nordic Trophy