RoadView för att spåra dina fordon

AddSecure lanserar kamerasystemet RoadView för ökad fordonssäkerhet. Det nya kamerasystemet riktar sig till företag med kommersiella fordon som letar efter en kostnadseffektiv lösning för att spåra sin fordonsflotta, minimera risker och förbättra förarnas säkerhet.

Idag AddSecure RoadView ett system som bygger på en ny 4G-kamera med inbyggd telematik. Det nya systemet, som är avsett för kommersiella fordon, erbjuder GPS-spårning i realtid, högupplöst video och detaljerade data om förarnas beteende.

Magnus Gunnergård, vp på Product and Technology vid AddSecure Smart Transport, säger att deras nya kamerasystem kommer att förändra spelplanen för transportföretag med kommersiella fordon som letar efter en kostnadseffektiv lösning för att spåra sin fordonsflotta, minimera risker och förbättra förarnas säkerhet.

I åratal har företaget hjälpt till att skydda några av Storbritanniens största fordonsflottor och tillhandahållit fullt integrerade kameralösningar med mycket bra resultat när det gäller minskningar av olycksfrekvensen och försäkringskostnaderna. Nu vill de erbjuda den nya kameralösning och dess fördelar även till kunder i övriga Europa.

Med en 150-graders betraktningsvinkel och 1080p-upplösning, fångar den nya 4G-kameran hela vägen framför fordonet vilket ger obestridliga bildbevis om en incident skulle inträffa. Detta kan inte bara rentvå förare från falska anklagelser, utan säkerställer att man kan undvika att betala för 50/50-fordringar.

Genom att förse försäkringsbolagen med en skadeanmälan påskyndas även skaderegleringsprocessen för olyckor som orsakats av den egna föraren, vilket minimerar kostnaden för den slutliga fordran.

AddSecure tar ett exempel från Storbritannien där företaget Waterlogics fordonsflotta utrustats med kamerasystemet som, enligt AddSecure, betalade sig redan efter 12 månader med minskat antal olyckor.
– Kamerorna förändrade säkerhetsnormerna för fordonsflottan redan efter några månader. Förarna tog omedelbart större ansvar för sitt körbeteende. Efter en snabb expansion av fordonsflottan under en relativt kort tidsperiod gick olycksfrekvensen upp och ledde till höga försäkringspremier, säger Lee Shropshire, fordonsansvarig på Waterlogic.