Jättekonvoj rullade i Tyskland när Unimog firade 75-årsjubileum

Förra helgen samlades hela 75 Unimog-fordon i tyska Gaggenau för att fira modellen som fyllde lika många år – 75. I konvoj körde fordonen från produktionsanläggningen i Wörth am Rhein via Karlsruhe och längs landsvägarna till Unimogs hemstad Gaggenau i Murg Valley.

Fabriken i Gaggenau producerade Unimog under varumärket Mercedes-Benz från 1951 och framåt, och därmed firas på ett sätt ett ”dubbelt jubileum”: 75 år av Unimog och 70 av dem med Mercedes-stjärnan i fronten.

Däremot testades den första prototypen på fält och i backar i Schwäbisch Gmünd redan år 1946.

I Gaggenau finns idag Unimog-museet, där allt (så klart) kretsar kring Unimog, och under den gångna helgen kunde besökarna där ta sig en närmare titt på de 75 fordonen som bildade Unimog-konvojen, medan de mer teknikintresserade kunde lyssna på olika presentationer som också gjordes.

Karin Rådström syntes bland evenemangets besökare den gångna helgen. Foto: Daimler

Jubileumshelgen arrangerades av Unimog Club Gaggenau, Unimog Museum och Mercedes-Benz Special Trucks.

Karin Rådström, styrelseledamot på Daimler Truck AG sedan februari 2021, är ansvarig för Mercedes-Benz Trucks och syntes också bland evenemangets totalt cirka 2 000 besökare för att dela sin passion för de många historiska Unimog-fordon som visades upp.

Foto: Daimler

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-09 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Daimler Truck AG Jubileum Mercedes-Benz Unimog